Over ons

Corpus Novum is niet alleen een plek waar je komt sporten. Corpus Novum is een plek waar je jezelf kunt zijn. Waar je samen met experts kunt uitvinden hoe je je doelen kunt halen. Waar je op alle manieren wordt geholpen en waar met je wordt meegedacht. Bij Corpus Novum willen we je op een positieve en gezellige manier helpen om gezonder, fitter en mooier te worden.

Ons verhaal

Corpus Novum is een echt familiebedrijf met een sterk gevoel voor persoonlijke aandacht. We bieden veel verschillende manieren van sport en coaching om iedereen op zijn of haar niveau te kunnen laten bewegen. Wij zorgen er al ruim 25 jaar voor dat je met een goed gevoel weer huiswaarts keert.

Onze geschiedenis;

Corpus Novum is op 1 september 1994 opgericht door Lizette en Louis van Overdijk. Lizette gaf haar aerobics- en andere groepslessen op verschillende locaties in Oirschot, Best en omstreken. Louis was als leraar lichamelijke oefening actief op scholen. In 2001 is de eerste fitnessruimte aan Den Heuvel geopend, welke in 2002 verhuisd is naar de huidige locatie. Zoon Robin van Overdijk is in 2003 ook begonnen in het bedrijf als gastheer en baliemedewerker. Sindsdien heeft hij verschillende opleidingen gedaan waardoor hij nu o.a. gecertificeerd Personal Trainer en voedingscoach is.
Corpus Novum heeft in de loop der jaren veel evenementen georganiseerd, waaronder gezellige ledenavonden, massage- en inline-skate cursussen en meer. Ook onderscheidt Corpus Novum zich door veel samenwerking te zoeken met zorg en preventie. Het centrum is als enige in Oirschot een NLActief Preventiecentrum met specialisaties op pre-diabetes en niet-aangeboren hersenaandoeningen. In 2015 zette Corpus Novum zich als eerste in de wijde omtrek op de kaart met een slimme trainingscirkel van eGym.

Robin is sinds 2018 mede-eigenaar van Corpus Novum, samen met Lizette. Op 29 november 2019 is Corpus Novum volledig vernieuwd. En is er een nieuwe, moderne, weg ingeslagen om iedereen op de beste manier te kunnen helpen bij het halen van hun doelen.

Faciliteiten van Corpus Novum

 • Gratis Parkeren
 • Rolstoelvriendelijke ingang
 • Kleedkamers met moderne douches
 • Genderneutrale toiletten
 • Kluisjes
 • Kinderopvang
 • Gezellige bar met heerlijke koffiespecialiteiten
 • Moderne apparatuur met o.a. Netflix & Youtube
 • Gratis WiFi
 • eGym-cirkel smart fitness
 • Massages
 • Personal training
 • Ruim aanbod van groepslessen
 • Voedingsbegeleiding

FAQ

Zeker hebben we die! Onze luxe kleedruimtes beschikken over vloerverwarming, aparte douches, wastafel en haardroger. Kluisjes hebben we (buiten onze kleedruimtes) voor al je waardevolle spullen zoals je telefoon, portemonnee en sleutels.

Corpus Novum volgt altijd de regels die opgelegd worden vanuit de overheid. Mocht het nodig zijn dat we moeten sluiten, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Zoals bij eerdere sluitingen geven we iedereen de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende compensatievormen of bevriezing van het abonnement.

Daarnaast bieden we altijd de mogelijkheid om de materialen voor en na gebruik te reinigen. Ook zijn onze groepslessen op reservering zodat het nooit te druk kan worden. Er is een maximaal aantal mensen per ruimte vastgesteld.

Inderdaad. Bij Corpus Novum staan we voor een persoonlijke aanpak. We hebben zeer veel mogelijkheden als het gaat om abonnementen of rittenkaarten. Daarvoor spreken we je graag om erachter te komen wat het beste bij je past. Wil je meer weten vul dan onderaan deze website het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Het ligt eraan wat je wilt doen. Voor fitness hanteren we de minimumleeftijd van 16 jaar. Je gewrichten zijn onder de 16 jaar nog niet volgroeid, daardoor is het niet verstandig om krachttraining te doen. Groepslessen kun je volgen vanaf 13 jaar.

Corpus Novum biedt een zeer breed scala aan beweeg- en gezondheidsactiviteiten. Van personal training en small-group training tot actieve en rustige groepslessen. Fitness in smart-vorm en traditionele vorm. Kijk ook bovenaan de pagina bij “ons aanbod”.